Európai Unió által finanszírozott projektjeink

Korábbi projektjeink

 • "A Föld védelmében határokon át" az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

  A KIFE 2016. április 1-jén indította el NEA-NO-16-SZ-0467 azonosítószámú projektjét "A Föld védelmében határokon át" címmel az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti

  Együttműködési Alap támogatásával.
 • Senior – Kortárs Csoportvezető Képzés
  A Senior – Kortárs Csoportvezető Képzés időseket, vagy idősödő embereket készít fel arra, hogy korcsoportjukban csoportot vezessenek felkészítve őket az idős emberekre jellemző problémákra. Célunk, hogy olyan aktív időskorú réteg kerüljön ki a társadalomba, amely vidáman éli meg élethelyzetét, és másoknak is tudnak segíteni, hogy lelki és egészségügyi problémáinak leküzdésében.
   
 • Kerkai Jenő Tini Tanoda logó

  2013 júniusában indult el útjára két tanoda, a Kerkai Jenő Népi Kulturális Tanoda és a Talentum Tini Tanoda a TÁMOP 3.3.9. A-12/2 projekt keretében az Európai Unió és a Magyar Állam közös finanszírozása által. Mindkét projekt 2015. június 30-án lezárult, majd júliustól a két tanoda összevonásával folytatódik a munka. A jövőben Kerkai Jenő Tini Tanoda néven az eddigi, valamint új szolgáltatásokkal várják a tanoda dolgozói a diákokat hétköznap délutánonként.

   

 • Képzők képzése logó

  A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület alapszabályában foglaltak szerint, valamint célkitűzései alapján segítséget kívánt nyújtani mindazon szervezetek (oktatási, kulturális és szociális intézmények, plébániák, gyülekezetek, szerzetesrendek, mozgalmak) vezetőinek, munkatársainak, trénereinek, akik szívesen tanulnak, fejlesztik módszertani készségeiket, csoportvezetési gyakorlatukat.

 • Vitalitás logó

  Egyesületünk 2014 júliusától indította el új projektjét,  „Vitalitás - Helyi családokkal a vidéki települések életéért” címmel, melynek keretein belül a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó 5 vidéki, 30 000 fő lakosú alatti településen kívánja elősegíteni a társadalmi élet fellendülését.

  A két évig tartó projekt célja az új, kreatív és innovatív helyi szolgáltatások létrehozása és a generációk közötti szerepek és feladatok megosztásának elősegítésével szorosabb kapcsolatok kialakítása, ahol a település lakosai saját erejükkel képesek hosszabb távon közösségi életüknek fenntartására.

 • Senior önkéntes csereprogram

  A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) társszervezésében és az osztrák Forum Katholischer Erwachsenenbildung in Österreich projektvezetésével Grundtvig 50+ időskorú önkéntes program valósult meg 2014-2015 folyamán Magyarországon és Ausztriában.

 • Kerkai Jenő Népi Kulturális Tanoda

  A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2013. június elsejével indította el két éves útjára Kerkai Jenő Népi Kulturális Tanoda (TÁMOP-3.3.9.-A-12/2-2012-0054) című projektjét, melyet az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósítottuk meg Szeged Felsővároson, Gál utca 18. szám alatt.

 • Kerülj képbe! logó

  Civil szervezetek nyilvánossági megjelenésének fejlesztése

  Projektünk abból a tapasztalatunkból bontakozott ki, hogy az alapvetően önkéntesekre és lelkes munkatársakra építő civil világnak nincs elég lehetősége arra, hogy professzionális módon képviselje önmagát, céljait és értékeit a társadalomban. Mi mindannyian hiszünk a civilek jelentőségében és fontosságában, ezért szeretnénk megakadályozni, hogy a kommunikációs problémák, a szervezeti stabilitás hiányosságai és a látható jelenlét elmaradása miatt ne legyünk képesek átadni értékeinket. Azt szeretnénk, ha ez az érték méltóan képviselhetné magát a világban.

 • Nők a civil életben logó

  A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület fontosnak tartja a nők szerepvállalását az élet minden területén. Ennek az átfogó gondolatnak a támogatására 2009–ben Nők a civil életben címmel projektet indított el a KIFE.

 • Pont te kellesz! logó

  A Pont Te kellesz! projekt (teljes neve: Pont Te kellesz! Ifjúsági közösségfejlesztés városon és vidéken) az Új Széchenyi Terv keretében és az Európai Unió támogatásával megvalósult, 2012. márciusban indult két éves projekt (azonosítószáma TÁMOP 5.2.5.-B-10-2-2010-0147), melyben Magyarország három régiójában zajlott párhuzamosan alacsonyküszöbű ifjúságsegítői munka, mely könnyen elérhető, ingyenes, sokrétű szolgáltatásokat foglalt magába.

 • Felnőttképzési civil hálózat logó

  Szakmapolitikai prioritások és a források tekintetében nemcsak a felnőttkori tanulás nem mindig kapta és kapja meg a megérdemelt elismerést, hanem azok a civil szervezetek sem, amelyek fő feladatuknak tartják a felnőttkori tanulás tevékeny segítését - annak ellenére, hogy az elmúlt években az élethosszig tartó tanulás társadalmilag hangsúlyos helyre került.

Projektjeink honlapjai

 

Vitalitás    tarsadalomformalas logo                          ponttekellesz logo xxxx       noi szervezet logo          logo forum            A KIFE Régi Honlapja

 

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet

Nemzeti Együttműködési Alap

Tempus Közalapítvány

Széchenyi Terv