Európai Unió által finanszírozott projektjeink

Korábbi hírek

 •  
   
  A KIFE számos nemzetközi együttműködésben vesz részt, melynek köszönhetően olvasóink is több külföldi képzési lehetőségről hallhatnak.
  2018 februárjában a következő nemzetközi képzésekre van lehetőség jelentkezni résztvevőként:
   
 • Tisztelettel várjuk a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

  „A magyar civil szektor humánerőforrás fejlesztése” projektjének záró programjára, melyet 

  Humánerőforrás Szakmai Fórum címmel rendezünk.

  Időpontja: 2017. november 14-én lesz 14.00-17.45 között.

  Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 10. I.e. 3. (Katolikus Ifjúsági Mozgalom nagyterme)

 • Vitalitás - Családok a családokért vidéken című projektünk keretében családi hétvége kerül megrendezésre 2017. szeptember 23-án és 24-én "Picikkel az élet" címmel.

 • Támogató - EMMI NEA

  Egyesületünk 2017. március 31-én zárta "A Föld védelmében határokon át" című NEA-NO-16-SZ-0467 azonosítószámú pályázatát, melynek keretein belül elkészült a fiatalok ajánlásaival a Zöld kiadvány. Online verziója elérhető a honlapon!

 • A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület pályázatot hirdet olyan civil szervezetek számára, akik fejleszteni szeretnék humánerőforrásukat. Amennyiben az Ön civil szervezetének nincs vagy elavult a humánerőforrás terve, szeretne változtatni a szervezeti humánstruktúrán, igényelné a fejlesztést a szervezet munkatársainak hatékonyságában és a belső kommunikáción, akkor érdemes jelentkeznie programunkra.

 • 2015 őszén kértük be a tagszervezetektől az előző évre vonatkozó adatokat, hogy képet kapjunk a szervezetek jelenlegi helyzetéről a számok és mutatók alapján is. Így születhetett meg ez az összefoglaló a szervezetünkhöz kapcsolódó felnőttképzési tevékenységre vonatkozóan.

  Az online kérdőívet 19 szervezet küldte vissza, így az ő adataik összesítése tekinthető meg a következőkben. A felmérés nem reprezentatív, de mindenesetre egy helyzetképet mutat a jelenlegi aktualitásokról. Bizonyos kérdések tekintetében összehasonlítjuk az eredményeket egy korábbi, 2010-es adatfelvétellel, így a változások is láthatók.

 •  

  A KIFE Nők a Civil Életben címmel 2009 óta szervez nők számára társadalmi képzéseket, konferenciákat, műhelyeket.
  Az idei évben három műhelymunkával leptük meg az érdeklődő nőket. A műhelymunka az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
  Az első találkozás 2016. március 5-6-án volt, melyről az egyik résztvevő, Likker Karolina számol be.

   

   

 • Eltelt a KIFE életében is a huszadik év!

  Húsz év nagy idő egy szervezet életében, jó és rossz dolgok is megfordultak. 2015-ben ünnepeltünk, visszatekintettünk kezdetektől napjainkig, és a jubileumi év alkalmából valamennyi tagszervezetet meglátogattuk, ahol a jövőkép továbbépítésén gondolkodtunk.

  2015. április 14-én jubileumi közgyűlésen idéztük vissza a múltat és terveztük a jövőt.


  A jubileumi év eseményeiről, programjairól, híreiről, jubileumi kiadványunkról itt találhatnak beszámolókat.
   

 • Idősként életvidáman, egészségesen, hasznosan

  A KIFE képzést hirdet kortárs szenior csoportvezetők számára. A kurzus fő célja az idősödő hazai társadalomban az olyan időskorú csoportvezetők kiképzése, akik a képzés után visszatérve saját környezetükbe saját csoportokat tudnak kialakítani az idősképzés területén.

   

 • A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2015. áprilisban megtartott közgyűlésén két magánszemélyt és egy szervezetet vett fel tagjai sorába.

  Szigeti Szabolcs

  Dömötöri Melinda

  Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK)

 • A vizsgált honlapok kevesebb, mint fele felel meg a kiskorúakat védő törvénynek és szűrőszoftver-ajánlásnak, közel harmada nem használ semmilyen figyelemfelhívást a káros internetes tartalmak megjelenítése előtt, és a figyelemfelhívó szövegek között szinte nincs két egyforma - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatából.

   

 • A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 4. § (1) bekezdése szerinti regisztrált civil kedvezményezettek számára a 2015. rendelkező évben felajánlott szja 1%-os összegek kiutalásával kapcsolatban az alábbiakra hívjuk fel a szíves figyelmüket:

 • Kerkai Jenő Népi Kulturális Tanoda című projektjét 2015. június 30-án zárja a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület Szegeden.

  A projekt 2013. június 1. és 2015. június 30. között nyújtott oktatási és közösségépítő támogatást hátrányos helyzetű diákoknak.

  2013/06/17.

   

 • FEECA logó

  2014. október 28-án választotta meg tisztségviselőit a következő 4 évre az Európai Katolikus Felnőttképzési Szövetség (FEECA). A KIFE ügyvezetője, mint magyarországi delegált, a FEECA-ban a következő 4 évben is alelnöki funkciót lát el.

  A FEECA elnöke Dr. Alois Becker Németországból. Alelnöki tisztséget töltenek be: Balogh Edit Magyarországról, Andrea Hoffmeier Németországból és Heinrich Block Franciaországból. Balogh Edit küldetése az elnökségben továbbra is a Kelet-Európai országok érdekeinek és igényeinek képviselete.

 • Vitalitás logó

  A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület által 2014 júliusától megszervezésre kerül a „Vitalitás - Helyi családokkal a vidéki települések életéért” című projekt, melynek keretein belül a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó 5 vidéki, 30 000 fő lakosú alatti településen kívánja elősegíteni a társadalmi élet fellendülését. A két évig tartó projekt célja az új, kreatív és innovatív helyi szolgáltatások létrehozása és a generációk közötti szerepek és feladatok megosztásának elősegítésével szorosabb kapcsolatok kialakítása, ahol a település lakosai saját erejükkel képesek hosszabb távon közösségi életüknek fenntartására.

 • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Civil Kapcsolatok Főosztálya jóvoltából a Civil Információs Portálon  megjelent az   új Polgári Törvénykönyv hatályba lépésével kapcsolatos változásokról  részletes tájékoztatást nyújtó  útmutató és segédlet, annak érdekében, hogy a jogi helyzet áttekinthetőségével segítséget nyújtson a civil szervezetek munkájához.

  Útmutató civil szervezeteknek

 • „Társadalomformálás – keresztény értékek alapján” címmel, gazdag és színes tartalommal elkészült a KIFE új honlapja, melynek célja több szinten bemutatni az Egyház Társadalmi Tanítását, és annak élhetőségét a mindennapokban.

  „A reményre hívott meg minket Krisztus, s bízunk benne, hogy a boldogabb jövőbe vetett reménység elszánást és erőt ad mindnyájunknak, hogy közös összefogással és felelősségvállalással építsük az ország jövőjét” – olvashatjuk az új honlap kezdőlapján a Magyar Katolikus Püspöki Kar Igazságosabb és testvériesebb világot! című körleveléből.

 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2014-as év Kerkai-díjazottjaira tegyenek javaslatot! Éljünk a lehetőséggel, hogy megjutalmazzuk kiemelkedő munkatársainkat, képzőinket, e közel tíz éves múltra visszatekintő elismeréssel! A díjat megkaphatja minden olyan személy, aki a KIFE tagszervezeteinek valamelyikénél főállásban, részmunkaidős foglalkoztatásban, megbízással vagy egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony alapján, illetve önkéntesként dolgozik az ifjúsági vagy felnőttképzés területén. A díjra a KIFE tagszervezetének képviselői tehetnek írásos javaslatot az elnökség számára 2014 február 20-ig.

 • Kedves Barátunk! 
  Szeretettel hívjuk és várjuk a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) 2014. május 20-án megrendezésre kerülő SZAKMAI NAPJÁRA!

 • A zárókonferencia során rövid betekintést kaphat az Egerben, Székesfehérváron és Szombathelyen működő ifjúsági információs pontok elmúlt két évben megvalósított szolgáltatásaiba, táboraiba, klubtevékenységeibe, szemináriumaiba és egyéb izgalmas programjaiba. Ezen kívül részese lehet egy a fiatalokat érintő témák mentén megvalósuló interaktív előadásnak, valamint megismerkedhet az egyes infopontok tevékenységébe bekapcsolódó fiatalokkal, közösségekkel, önkéntesekkel.

 • FEECA logó

  Az Európai Katolikus Felnőttképzési Szövetség (FEECA) 2013. október 16-17-én ünnepelte fennállásának 50 éves évfordulóját. A kétnapos jubileumi rendezvénynek a COMECE (az Európai Unió Püspöki Konferenciái Bizottságának) brüsszeli központja adott otthont. Magyarországot a 31 civil szervezet szövetségeként működő Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület elnöke, Lindeisz Ferenc és ügyvezető igazgatója, B. Balogh Edit képviselte. A KIFE 1996 óta tagja a FEECA-nak, B. Balogh Edit pedig már 2006 óta a FEECA alelnökeként is tevékenykedik. A Gyulafehérvári Főegyházmegye területén folyó katolikus felnőttképzési szervezeteket összefogó Pro Educatione Egyesület, amely 2011-ben jött létre a KIFE közreműködésével, szintén tagja a FEECA-nak. Szakács Ferenc Sándor, a Pro Educatione Egyesület operatív igazgatója két munkatársával vett részt a brüsszeli eseményen.

 • Szervezetünk – a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület – programjaival és projektjeivel egyre inkább törekszik a hátrányos helyzetű célcsoportok társadalmi helyzetének javítására, érvényesülésének és aktivizálódásának elősegítésére. A civil nők, közülük is a vidéki nők, a hátrányos helyzetű településen élő fiatalok és családtagjaik számára több projektünk is kínál lehetőséget új motivációk, megoldások találására, tudatos lépések megtételére saját helyzetükkel kapcsolatban, melyhez minden esetben nyújtunk valamilyen formában háttértámogatást.

 • 2013. április 22-24-én Hátrányos helyzetűek és etnikai csoportok a felnőttképzésben címmel európai szimpóziumot hirdet az Európai Katolikus Felnőttképzési Szövetség (FEECA). A szimpózium kitűnő lehetőséget biztosít kapcsolatok kialakítására, új megközelítési módok megismerésére. Magyarországi résztvevőknek különösen nagy lehetőség, hogy a szimpóziumon magyar és német nyelven folyik a kommunikáció.

  A nagy érdeklődésnek köszönhetően minden hely betelt, így csak várólistára áll módunkban további jelentkezőket fogadni!

 • A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület olyan ambiciózus hölgyek jelentkezését várja, akik kis települések (községek, kisvárosok) lakói, és szívesen tennének települési közösségük életének javításáért. A jelentkezők számára három napos INGYENES képzést biztosítunk Gödöllőn, melyen megismerhető, hogyan lehet egy kis településen egy adott ügy felkarolását, az emberek összefogását a közösségi érdekek képviseletéért elindítani.

 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2013-as év Kerkai-díjazottjaira tegyenek javaslatot! Éljünk a lehetőséggel, hogy megjutalmazzuk kiemelkedő munkatársainkat, képzőinket,  e közel tíz éves múltra visszatekintő elismeréssel!

 • Ifjúsági képzés kategóriában: Pálfai Zoltán

  Felnőttképzés kategóriában: Rettegi Zsolt

 • A KIFE 2012. évi novemberi közgyűlésén lemondott tisztségéről dr. Baternay Ágota, aki éveken keresztül segítette a KIFE munkáját. A megüresedett elnökségi helyre dr. Midling Andreát választotta a közgyűlés.

   

Projektjeink honlapjai

 

Vitalitás    tarsadalomformalas logo                          ponttekellesz logo xxxx       noi szervezet logo          logo forum            A KIFE Régi Honlapja

 

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet

Nemzeti Együttműködési Alap

Tempus Közalapítvány

Széchenyi Terv