Európai Unió által finanszírozott projektjeink

Humánerőforrás Szakmai Fórum

MEGHÍVÓ

 

Tisztelettel várjuk a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület „A magyar civil szektor humánerőforrás fejlesztése” projektjének záró programjára, melyet

Humánerőforrás Szakmai Fórum

címmel rendezünk.

 

Időpontja: 2017. november 14-én lesz 14.00-17.45 között.

Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné u. 10. I.e. 3. (Katolikus Ifjúsági Mozgalom nagyterme)

 

A szakmai fórum előadásainak rövid tartalma:

 

14.00 – 15.00  Bakó Csaba: Civil szervezetek kihívásai a humánerőforrás gazdálkodásban

Hogyan tartsuk meg a kollégákat és önkénteseinket az alacsony fizetések ellenére? Hogyan lehet őket a küldetésünk és céljaink iránt elkötelezetté tenni? Bakó Csaba közgazdász, több mint 12 éve foglalkozik menedzsment tanácsadással, eleinte közszolgálati szerveket segítve, 2009 óta civil és egyházi szervezetekre specializálódva. Az IFUA Nonprofit Partner korábbi és a SIMPACT jelenlegi ügyvezetőjeként, négy országban mintegy 120 szervezettel dolgozott már együtt. Az előadás során elsősorban e projektekben tapasztaltak alapján mutat be gyakorlati javaslatokat.

 

15.15-16.15  Versegi Beáta-Mária: "Elveszik vagy magam adom?" A határtartás lehetőségei a kiégés és az odaadás között

„Kiégés? Nálam? Hiszen én csak elkötelezett és kissé megfáradt vagyok!” - mondják ezt nem egyszer a civil szervezeti vezetők. Pedig már számos olyan jel mutatkozik az életben és munkában, amely azt mutatja előre, hogy a határ átlépésre került.

Hogyan veszem észre magamon, munkatársaimon a kiégés első jeleit? Hogyan tudok magamnak és másoknak segíteni, hogy a folyamatot visszafordítsuk?

Néhány praktika a prevencióról és megoldási stratégiákról, a kiégés korai szakaszának kezeléséről, a túlterhelésről és egyensúlyvesztésről. Ezek minden helyzetében kapaszkodót nyújtanak.

A műhelymunka arra irányul, hogy ki - ki érzékelje melyik ponton érdemes számára figyelmesnek lenni és alkalmazni a megelőzés stratégiát. Az előadó célja, érzékennyé tenni a vezetőket a saját életvezetési egyensúlyuk fontosságára.

16.30 – 17.30 Nemes Gábor: "Civil a (zöld) pályán" Fenntarthatósági kritériumok a közösségek és az egyes ember szempontjából

Miért zöld a pálya? - miért nem "kék"?

Miért kell a civil társadalomnak (is) zöld pályára állnia?

Az interaktív 60 percben közösen keressük a válaszokat a civil szervezetek működéséhez kapcsolódó fenntarthatósági kritériumokra a közösségek és az egyes ember szempontjából.

Beazonosítjuk és górcső alá vesszük a civil szervezetek lehetséges kapcsolódási pontjait az egyes „fenntartható fejlődési célokhoz” (UN SDGs) illetve a magyar keretstratégia megvalósításához.

Leltárba vesszük a civil szervezetek lehetséges következő lépéseit a Laudato Si (Áldott légy) pápai enciklika nyomán egy fenntarthatóbb működés irányába.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A Szakmai fórum folytatása 2017. november 15-16-án a Personal Hungary HR szakkiállítás látogatása

Helyszín: Millenáris "B" épület

A szakkiállítás a HR szakterületeit öleli fel, foglalkozik a szakma újdonságaival, innovációval és emberierőforrás-managementtel. Lehetőség nyílik szakmai kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére egy interaktív környezetben. Úgy gondoljuk, hogy a forprofit szektor tudása elengedhetetlen a civil szervezetek fejlődéséhez. Tükrözi a munka világának változásait, bemutatja az aktuális trendeket – melyekre a civil szférának is figyelmet kell fordítania.

A szakkiállításon való részvétel költségeit az Egyesület fedezi, amennyiben az előző nap (november 14.) szakmai fórumon részt vett.

A részvételi igényét a Szakmai fórumra, illetve a HR szakkiállításra az alábbi regisztrációs felületen kérjük jelezni: GOO.GL/FORMS/AZ28VCEKTWADAXZX1

További információ kérhető: Tóthné Csompilla Márta (+36-62-426-785, info@kife.hu)

plakát

 

RÉSZVÉTELÉRE FELTÉTLENÜL SZÁMÍTUNK!

Projektjeink honlapjai

 

Vitalitás    tarsadalomformalas logo                          ponttekellesz logo xxxx       noi szervezet logo          logo forum            A KIFE Régi Honlapja

 

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Támogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet

Nemzeti Együttműködési Alap

Tempus Közalapítvány

Széchenyi Terv